language

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ


Αρχή

Υπηρεσίες

Ιστορικό

Επικοινωνία
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΝΕΡΟ - ΠΙΣΙΝΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

 

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας ,είναι μια συσκευή που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει (αντλεί) ενέργεια από ένα μέσο σε ένα άλλο.

Μια γνωστή αντλία θερμότητας , είναι το κλιματιστικό (αντλία θερμότητας αέρα -αέρα) .

Οι αντλίες θερμότητας, είναι πολύ αποδοτικά μηχανήματα (είναι τα μοναδικά μηχανήματα τα οποία έχουν βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο από τη μονάδα).

Δηλαδή για κάθε ένα KW που καταναλώνουν, έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν περίπου τετραπλάσια ισχύ.

Οι νέες αντλίες θερμότητας της MITSUBISHI ELECTRIC (αέρα -νερού), έχουν την δυνατότητα να "κλέβουν" ενέργεια απο τον αέρα του περιβάλλοντος και να την μεταφέρουν στο νερό της κεντρικής θέρμανσης, η του ζεστού νερού χρήσης.Αυτές οι αντλίες θερμότητας, προσφέρουν αποδεδειγμένα μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση, σε σχέση με συμβατικές μεθόδους θέρμανσης (πετρέλαιο - αέριο - αντιστάσεις κλπ)

Μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (-25 βαθμούς), χωρίς καμία ιδιαίτερη μείωση της απόδοσης.

Είναι απόλυτα οικολογικές (Α ενεργειακή κλάση), βοηθούν στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, και προσφέρουν πολύ ευέλικτες λύσεις κατά την εγκατάσταση.

Είναι ιδανικές για υποστήριξη κεντρικών θερμάνσεων με ενδοδαπέδιο σύστημα, αλλά και εγκαταστάσεων με κλασσικά σώματα.

 

Παρακάτω φαίνεται ένα διάγραμμα συγκριτικού ετήσιου κόστους για την θέρμανση με αντλία θερμότητας, σε σχέση με το πετρέλαιο και το αέριο. 

(αναφαίρεται σε κατοικία 180 m2 με ετήσιες ενεργειακές ανάγκες 23000 kwh)

 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με την παραδοχή βαθμού απόδοσης για πετρέλαιο 90%,  για θερμογόνο δύναμη 11,9 kwh/lt και τιμή ανά λίτρο 1.20 €, προκύπτει ότι ανά €, παράγονται 11,9 Χ 0,90 / 1.20 =8.92 kwh

Για βαθμό απόδοσης αντλίας θερμότητας 4, και την παραδοχή κόστους ηλεκτρικής ενέργειας 0,15€/kwh, προκύπτει ότι για κάθε € παράγονται (1/0,15) Χ 4 = 26,67 kwh

Με τις τρέχουσες τιμές ενέργειας, καταλαβαίνομε ότι οι παραπάνω υπολογισμοί έχουν γίνει εις βάρος της αντλίας θερμότητας για να φανεί ακόμη και με αυτές τις τιμές το μέγεθος της εξοικονόμησης
Πατήστε στούς παρακάτω συνδέσμους , για να κατανοήσετε καλύτερα την λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας αέρα -νερού της MITSUBISHI ELECTRIC

http://www.youtube.com/watch?v=Wch9FZsSPwo&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=WrFl6ipyVZ0&feature=related
 ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ SAMSUNG Εco Heating System
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SAMSUNG EHShttps://www.youtube.com/watch?v=aRp7w--vfqs


CLIMAVENETAΠλεονεκτήματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΩΣ 80%

Οι αντλίες θερμότητας Climaveneta δεν παράγουν θερμότητα καίγοντας κάποιο ορυκτό καύσιμο, αλλά λαμβάνουν το 75% δωρεάν από τον αέρα ή το έδαφος. Έτσι, αποτελούν το πλέον οικονομικό σύστημα θέρμανσης που υπάρχει σήμερα.


ΑΠΛΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Το σύστημα Climaveneta είναι έτοιμο να συνδεθεί σε όλους τους τύπους δικτύων θέρμανσης (σώματα καλοριφέρ, fan coils, υποδαπέδια). Η συντήρησή του είναι ελάχιστη και τοποθετείται σε πολύ περιορισμένο εξωτερικό χώρο.


ΑΝΕΣΗ & ΑΘΟΡΥΒΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το σύστημα Climaveneta είναι η μόνη λύση που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης. Η αθόρυβη λειτουργία είναι το δυνατό σημείο της Climaveneta (αυτόματα ρυθμιζόμενοι ανεμιστήρες, τέλεια μονωμένοι ακουστικά συμπιεστές).


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

αντλίες θερμότητας Climaveneta είναι το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα θέρμανσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Οι αντλίες θερμότητας Climaveneta χρησιμοποιούν την ενέργεια από τον αέρα, χωρίς άμεση εκπομπή αερίων και χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Η θερμότητα από το περιβάλλον είναι καθαρή και απεριόριστη, καθιστώντας την αντλία θερμότητας την καλύτερη ανανεώσιμη πηγή σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία Α.Π.Ε. Η μονάδα λαμβάνει το 75% της ενέργειας απευθείας από το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο 25% από την ηλεκτρική τροφοδοσία.Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας εξασφαλίζει κατά 60% μείωση των εκπομπών CO2 σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα.


 

n Υποστήριξη ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

 

 

Γιάννης Χρ. Καραβασίλης - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Μ. Ζαχαρίου 19 (Φρούριο), 82100 Χίος
Τηλ: 22710-29293, 42363 Fax: 22710-44452
Χάρτης Google

email: info@karavasilis.com.gr
Σχεδιασμός & Φιλοξενία: ChiosOnline